Katarzyna Gubała
VegLab

Lokalne chwasty warsztaty kulinarne integracyjne z Katarzyna Gubala

Lokalne chwasty integracyjne warsztaty kulinarne w pandemii

Zastanawiasz się jak zorganizować integracyjny event dla pracowników? Proponuję wyprawę do parku połączoną z szybkimi warsztatami kulinarnymi. Wszystko na świeżym powietrzu i z zachowaniem reżimu sanitarnego. Szybko, smacznie i edukacyjnie.

Lokalne chwasty kulinarne warsztaty integracyjne z Katarzyna Gubała

 

Rośliny, które warto włączyć do swojej diety, zioła, pierwsze liście i pąki, czyli co jadali nasi przodkowie i jakie bogactwo witamin i mikroelementów kryją rośliny w naszej okolicy – to temat kulinarny, który można zrealizować właściwie na każdym evencie integracyjnym.

Lokalne chwasty kulinarne warsztaty integracyjne z Katarzyna Gubała

 

Terenowe warsztaty integracyjne dla pracowników – zalety

Wspólna wyprawa do lasu, parku czy nawet dookoła hotelu sprawi, że pracownicy zaczną zwracać większą uwagę na to co jedzą, będą się dobrze bawić, a przy okazji otworzą oczy na otaczająca ich przyrodę.

  • Poznamy rośliny, które mogą wspierać nasze zdrowie.
  • Taka integracja jest niezwykle oryginalna i jest niezapomnianym przeżyciem.
  • Łąka, trawnik czy las to świetne źródło zdrowych składników w kuchni.
  • Dzikie rośliny mają mnóstwo witamin i mikroelementów.
  • Zamiast drogich suplementów można wspierać się dobroczynnymi ziołami z łąki.
  • Doskonałe dania serwowane na świeżym powietrzu w polowej kuchni.
  • Zioła w kuchni mogą być ususzone własnoręcznie, a nie tylko pochodzić ze sklepu.
  • To prosta nauka super smacznych posiłków właściwie z niczego.
  • Warsztaty dadzą uczestnikom ogromną wiedzę o otaczającym nas świecie.
  • Takie integracyjne warsztaty kulinarne w pandemii to bezpieczna rozrywka.
  • To okazja do lepszej integracji w gronie bliskich współpracowników.

A do tego jadalne talerze z otrąb! Nie zostanie ani okruszek.

Lokalne chwasty kulinarne warsztaty integracyjne z Katarzyna Gubała

 

Lokalne chwasty czy dobroczynne zioła - warsztaty kulinarne

Rośliny dookoła nas to nie tylko chwasty na trawniku. To także zioła, które przez wieki były wykorzystywane w leczeniu ludzi. Wraz z Katarzyną Gubałą, diet coachem i autorką książek kulinarnych m.in. „Wege w kwadrans” zadbaj z nami o Planetę i poznaj dobroczynne właściwości chwastów. Zbierz z nami swój zdrowotny bukiet i weź udział w kulinarnych warsztatach dotyczących np. redukcji plastiku w kuchni. Wraz z przyjaciółmi dowiedz się więcej o otaczających cię roślinach i spróbuj oryginalnej ekologicznej kuchni przygotowanej przez naszego eksperta.

 

Na czym polegają integracyjne warsztaty w terenie?

Poszukamy jadalnych roślin, ziół i chwastów, czyli rozejrzymy się dookoła nas i poszukamy zdrowia prosto na trawniku, w parku czy łące. Nauczymy się rozróżniać mniszka lekarskiego od mlecza zwyczajnego. Integracyjne warsztaty kulinarne w pandemii mogą być genialnym rozwiązaniem z zachowaniem reżimu sanitarnego obowiązującego eventy i szkolenia oraz doskonałą okazją do wspólnej zabawy.

Na trasie na pewno pojawią się:

  • podagrycznik
  • mlecz pospolity
  • gwiazdnica pospolita
  • bluszczyk kurdybanek
  • pokrzywa zwyczajna
  • mniszek lekarski
  • gorycznik pospolity
  • i wiele innych.

Po zebraniu garści roślinnych dobroci czeka nas uczta przygotowana z bomby witamin.

Lokalne chwasty kulinarne warsztaty integracyjne z Katarzyna Gubała

 

Dla kogo warsztaty kulinarne na świeżym powietrzu?

Integracyjne warsztaty kulinarne w pandemii to rozwiązanie dla domów kultury, firm, jednostek samorządowych oraz korporacji. Dotąd w takiej terenowej zabawie połączonej z kuchnią na świeżym powietrzu uczestniczyli:

  • hotelowi goście podczas pakietów weekendowych np. podczas bioweekendu w Hotelu Dębowym,
  • dzieci podczas wakacyjnych półkolonii,
  • seniorzy z domów kultury i centrum aktywności lokalnej,
  • pracownicy korporacji,
  • dziennikarze i blogerzy podczas premiery firmowych produktów
  • współpracownicy firm i podwykonawcy w ramach gratyfikacji i wyróżnienia.

Lokalne chwasty kulinarne warsztaty integracyjne z Katarzyna Gubała

 

Fachowa literatura na warsztatach kulinarnych

W naszych roślinnych zmaganiach pomagają nam mądre książki:

  • Zielnik, Lisen Sundgren @wydawnictwo_marginesy
  • Rośliny nas ocalą, Miriam Borovich @wydawnictwomuza
  • Warzywa górą! od korzeni po liście Katarzyna Gubała @burdaksiazki
  • Zioła na talerzu, Partner @baziolka , @edipresseksiazki
  • Dzika spiżarnia, Sergei Boutenko @wydawnictwo_vivante
  • Wege w kwadrans, Katarzyna Gubała @wydawnictwo_sensus
  • Na dworze, przewodnik dla odkrywców przyrody @dwiesiostry
  • Atlas roślin leczniczych, J. Macku, J. Krejca Zakład Ossolińskich
  • Atlas roślin łąkowych i pastwiskowych, B. Rutkowska Państwowe Wydawnictwo Rolnicze i Leśne

Lokalne chwasty kulinarne warsztaty integracyjne z Katarzyna Gubała

 

Obowiązkowe maseczki i odstępy. Zapewniamy jednorazowe rękawiczki.

 

Chętnych zapraszam do KONTAKTu.

Lokalne chwasty kulinarne warsztaty integracyjne z Katarzyna Gubała