Katarzyna Gubała
VegLab

Najlepsze przetwory warzywne

Najlepsze przetwory warzywne

NAJLEPSZE PRZETWORY WARZYWNE to zbiór 75 sprawdzonych przepisów pochodzących z polskiej tradycyjnej kuchni. Książka zawiera porady od czego zacząć własną produkcję słoików do spiżarni, jak wybierać warzywa oraz w jaki sposób tworzyć przetwory, aby nie straciły swoich walorów zdrowotnych.

Polskie warzywa to prawdziwa skarbnica witamin, źródło zdrowia i bomba dobrego smaku. Wystarczy odrobina soli, szklanka octu, trochę przypraw, kilka słoików i z warzyw można wyczarować moc witamin zamkniętą na dłużej, niż tylko trwa sezon. Przetwory z polskich warzyw to niezwykła głębia smaku i moc aromatów zamknięte w słoikach.

Najlepsze przetwory warzywne

NAJLEPSZE PRZETWORY WARZYWNE

To książka, która ma zachęcać nie tylko do przygotowywania tradycyjnych polskich marynat czy kiszonek, ale także do odkrywania tych nieznanych. Każdą propozycję można przygotować w domu, z łatwo dostępnych składników. Moc witamin zamknięta w warzywnych przetworach będzie wsparciem dla każdego z nas. Jest to książka nie tylko dla entuzjastów kuchni, ale także tych, którzy chcieliby skorzystać z bogatego doświadczenia autorki Katarzyny Gubały i zamknąć w tym sezonie smaki lata w słoikach.

Najlepsze przetwory warzywne

NAJLEPSZE PRZETWORY WARZYWNE to:

  • praktyczne informacje o tym, jak przetwarzać zbiory,
  • porady od czego zacząć, na co zwracać uwagę w kuchni,
  • podpowiedzi dla osób, które chciałyby zapełnić swoją spiżarnię na zimę,
  • łatwe przepisy do samodzielnego wykonania.

Najlepsze przetwory warzywne

Wspólne święto w kuchni

- Przygotowywanie przetworów w moim domu to magiczny czas – wyjaśnia Katarzyna Gubała. -  Wspólna praca ramię w ramię. Zajmujące rozmowy podczas obierania warzyw przy kuchennym stole. Marzenia o zimowych potrawach, gdy upał za oknem. Planowanie pracy, sortowanie słoików, odrzucanie nadgryzionych zakrętek. Tak zapewne wygląda praca każdego, kto zdecydował się w tym sezonie na zamknięcie w słoikach aromatów lata.