Najlepsze przetwory warzywne
NAJLEPSZE PRZETWORY WARZYWNE to zbiór 75 sprawdzonych przepisów pochodzących z polskiej tradycyjnej kuchni. Książka zawiera porady od czego zacząć własną produkcję słoików do spiżarni, jak wybierać warzywa oraz w jaki sposób tworzyć przetwory, aby nie straciły swoich walorów zdrowotnych.
Polskie warzywa to prawdziwa skarbnica witamin, źródło zdrowia i bomba dobrego smaku. Wystarczy odrobina soli, szklanka octu, trochę przypraw, kilka słoików i z warzyw można wyczarować moc witamin zamkniętą na dłużej, niż tylko trwa sezon. Przetwory z polskich warzyw to niezwykła głębia smaku i moc aromatów zamknięte w słoikach.
NAJLEPSZE PRZETWORY WARZYWNE
To książka, która ma zachęcać nie tylko do przygotowywania tradycyjnych polskich marynat czy kiszonek, ale także do odkrywania tych nieznanych. Każdą propozycję można przygotować w domu, z łatwo dostępnych składników. Moc witamin zamknięta w warzywnych przetworach będzie wsparciem dla każdego z nas. Jest to książka nie tylko dla entuzjastów kuchni, ale także tych, którzy chcieliby skorzystać z bogatego doświadczenia autorki Katarzyny Gubały i zamknąć w tym sezonie smaki lata w słoikach.
NAJLEPSZE PRZETWORY WARZYWNE to:
- praktyczne informacje o tym, jak przetwarzać zbiory,
- porady od czego zacząć, na co zwracać uwagę w kuchni,
- podpowiedzi dla osób, które chciałyby zapełnić swoją spiżarnię na zimę,
- łatwe przepisy do samodzielnego wykonania.
Wspólne święto w kuchni
- Przygotowywanie przetworów w moim domu to magiczny czas – wyjaśnia Katarzyna Gubała. - Wspólna praca ramię w ramię. Zajmujące rozmowy podczas obierania warzyw przy kuchennym stole. Marzenia o zimowych potrawach, gdy upał za oknem. Planowanie pracy, sortowanie słoików, odrzucanie nadgryzionych zakrętek. Tak zapewne wygląda praca każdego, kto zdecydował się w tym sezonie na zamknięcie w słoikach aromatów lata.