Wege dzieci
Po sukcesie poprzednich „Wege w kwadrans” i „Wege energia” tym razem zabieramy Was w podróż do zielonego świata rodziców i dzieci.
Marzeniem większości rodziców jest, by ich pociecha jadła zdrowo, zrezygnowała z białego cukru pamiętała o tym, by zjeść drugie śniadanie w szkole. Dzięki Kasi Gubale to marzenie może się ziścić. I nieważne, czy jesteś wege, czy dopiero zaczynasz rezygnować z mięsa. Zielona kuchnia w Wege dzieciach jest szybka i prosta.
Wege dzieci to idealna pożywka dla rodzicielskiej wyobraźni i zielony impuls do działania dla małych kucharzy. Kuchnia roślinna nigdy nie była prostsza! Alergik, niejadek, a może młody wegeamator? Jeśli masz taki egzemplarz w domu, ta książka jest dla Ciebie. Dzięki niej przestaniesz się zastanawiać, co przygotować na obiad zamiast mięsa, czym zastąpić jajko w cieście i czy szklanka mleka każdego dnia ma jeszcze sens.
Książka „Wege dzieci” znalazła się w pierwszej 5 najlepszych książek kulinarnych 2021 roku w Empiku!
Opis ze strony Empiku
Ta książka jest wyjątkowa:
- Dania bez mięsa, glutenu i laktozy nigdy nie były takie proste
- Znajdziesz w niej potrawy odpowiednie dla niejadka czy alergika
- Każdy zabiegany rodzic przekona się, że można gotować zarówno szybko, jak i zdrowo
- Dzięki łatwym recepturom dzieci będą mogły same stworzyć zdrowe słodycze
- Poznasz mnóstwo przepisów na drugie śniadania do szkoły
- Ugotujesz aż 104 wegedania, każde w niespełna 30 minut
- Nie musisz być wege, żeby posiłki smakowały Tobie i całej rodzinie
- To doskonały prezent dla każdego, kto ma w rodzinie alergików, wegetarian czy wegan
List od autorki
Pozwól dziecku maczać w tym palce!
Dzieci chcą mieć wpływ na to, co jedzą – tak wynika z 300 ankiet, które przeprowadziłam z małymi kucharzami podczas wielu warsztatów kulinarnych. Chcą panować nad tym, co dostają w kanapkach do szkoły, chcą gotować w kuchni i chcą, żeby rodzice byli przy tym obecni. I po to właśnie jest ta książka: „Wege dziecko”.
Moim pragnieniem jest połączenie dwóch niezależnych światów rodziców i dzieci – w jeden – kulinarny. Dzieci nie zawsze lubią jeść to, co im proponujemy. My dorośli nie zawsze z kolei mamy czas, żeby wymyślać jakieś kosmiczne dania dla dzieci. A jeśli do tego mamy w domu niejadka, alergika lub małego wege smakosza – zaczyna być krucho z pomysłami.
Wege dziecko to przepisy, które pomagały wymyślać dzieci. Nie tylko moja 9-letnia córka Asia, ale także setki dzieci z moich warsztatów kulinarnych. Słuchałam ich pomysłów, dopytywałam, co im najbardziej smakuje i tak stworzyłam tę książkę. Zdaję sobie sprawę, że każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby. Liczę jednak na to, że z ponad stu przepisów uda się rodzicom wybrać coś dobrego dla ich dziecka.
Dla kogo jest ta książka?
- Dla rodziców i dzieci. I nieważne, czy są wege, czy też nie.
- Dla osób, którym zależy na zdrowej kuchni, szybkich daniach i prostych przepisach.
- Dla zabieganych rodziców, którzy pragną w pół godziny stworzyć obiad marzeń.
- Dla dzieci, które chcą stawiać pierwsze kroki w kuchni.
- Dla fanów zdrowych słodyczy w prostej formie.
- Dla alergików, którzy szukają pomysłów.
- Dla ludzi, którym skończyły się pomysły na drugie śniadania do szkoły czy pracy.
- Dla krewnych i znajomych królika, którzy mają dość jedzenia sałaty!
Ta książka to pożywka dla rodzicielskiej wyobraźni i zielony impuls do działania dla małych kucharzy!
Uwaga! Przepisy testowano na dzieciach!
Życzę wam smacznego
Katarzyna Gubała