O mnie
Katarzyna Gubała
Ekspert kuchni roślinnej. Współpracuje z najlepszymi kucharzami, dietetykami i przedstawicielami świata kulinarnego. Przeszkoliła ponad 100 restauracji z kuchni wege i diet wykluczeniowych. Jako diet coach doradza szefom kuchni w układaniu roślinnego menu. W wege biznesie pomaga wielkim koncernom (także zakłady mięsne), sieciom hoteli, restauracjom, barom sushi, cateringom dietetycznym, a nawet barom mlecznym. Więcej o realizacjach i dużych projektach w zakładce case studies.
Osobowość medialna. Promuje zdrowy styl życia w telewizji, radiu i internecie. Występuje jako kucharz i ekspert m.in. w „Pytaniu na śniadanie”.
Oferta mojej firmy jest m. in. odpowiedzią na rynkową lukę – proponuję profesjonalne szkolenia dla restauracji i hoteli dotyczące kuchni roślinnej. Szkolę szefów kuchni, restauratorów, menedżerów i personel hoteli, ucząc nie tylko przepisów, ale przede wszystkim pomagając przystosować biznes HoReCa do specyficznych wymagań klientów preferujących kuchnię wegetariańską i wegańską oraz będących na dietach wykluczeniowych (bez laktozy, bez glutenu, bez cukru, bez soli). Tworzę na zamówienie wege menu, doradzam jak wypromować nową ofertę oraz jak pozyskać nowy typ klienta.
Jak ekspert w branży wspieram gastronomię swoją wiedzą i doświadczeniem, a także umiejętnościami organizacyjnymi. Pisze teksty eksperckie w prasie branżowej, m.in. regularne felietony w "Poradniku Restauratora" czy organizacją paneli dyskusyjnych dla moich klientów np. podczas Kongresu Szefów Kuchni i Restauratorów.
Autorka bestsellerowych książek, m.in. Wege energia (Helion, 2019), Wege w kwadrans. 125 szybkich przepisów kuchni roślinnej (Septem, 2018) oraz Warzywa górą! Od korzeni po liście (Burda Media Polska, 2017). Jako diet coach pomaga tworzyć roślinne przepisy m.in. kolekcje na Thermomix. Zakręcona na punkcie zdrowego jedzenia i ekologii. Nauczycielka jogi, medytacji i uważności. Gotuje zarówno w domu, jak i podczas kulinarnych warsztatów. Bomba pozytywnej energii.
Kulinarna pasja i kuchnia roślinna
Odczuwam wielką radość dzieląc się tajnikami zdrowej, smacznej i kolorowej kuchni roślinnej. Pozycję roślinnego eksperta zdobyłam będąc redaktor naczelną pierwszego polskiego, luksusowego magazynu z kuchnią wegetariańską i wegańską "SlowlyVeggie". Obecnie jestem redaktor naczelną luksusowego magazynu „Dobrostan”. Mam okazję współpracować z najlepszymi kucharzami, dietetykami i osobowościami świata kulinarnego.
20 lat doświadczenia w mediach
Moja kariera zawodowa od początku związana jest z mediami. Od wydawcy i prezentera radiowego, przez dziennikarza, redaktor naczelną magazynów medycznych, ogrodniczych, lifestyle i kulinarnych, po stanowiska menedżerskie w międzynarodowym koncernie prasowym. Owocuje to projektami w postaci książek kulinarnych, albumów tematycznych, filmów dla branży, wsparciem eksperckim czy ambasadorskim w mediach.
Posiadam umiejętności zarządzania zespołami i projektami, dysponuję zespołem sprawdzonych współpracowników oraz bogatą siecią kontaktów biznesowych w mediach, środowisku kulinarnym i branży HoReCa.
Swoją wiedzą dzielę się również ze studentami dietetyki, uczniami szkół gastronomicznych i osobami wiążącymi swoje plany zawodowe z kuchnią roślinną, dietetyką i gastronomią.
Entuzjazm i podejmowanie wyzwań
W swojej pracy uwielbiam różnorodność i nieustanny rozwój. Przenoszenie wiedzy i doświadczeń z jednej dziedziny do drugiej. Warsztaty, szkolenia, eventy, custom publishing, książki, public relations… To wszystko wymaga dobrej organizacji i dyscypliny, jednocześnie dając niesamowitą satysfakcję i dobrą energię.
Zapraszam do współpracy!
Warsztaty kulinarne z Katarzyną Gubałą
Nie masz pomysłu na imprezę integracyjną dla swoich pracowników? Masz ochotę na niebanalne spędzenie wolnego czasu w gronie znajomych? Dobrze trafiłeś! Od lat organizuję warsztaty kulinarne dla firm, instytucji państwowych i osób prywatnych. Wspólnie ugotujemy prawdziwe emocje!
Nie ma dla mnie wyzwń niemożliwych. Zorganizowałam nawet warsztaty kulinarne integracyjne firmowe dla 130 osób na krzyżackim zamku Ryn.
A może 100 dzieci na warsztatach kulinarnych z tworzenia w hotelu zdrowych słoików? Taki projekt regularnie udaje mi się w resorcie Osadzie Śnieżka.
Wege szkolenia dla restauracji i hoteli
Nie masz pomysłu na roślinne dania w menu? Zastanawiasz się, jak przyciągnąć do twojego lokalu wegetarian i wegan? Chcesz wiedzieć, jak karmić ludzi zdrowo i sezonowo? Jak zaprojektować wege menu?
Zadzwoń +48 694 455 369 lub napisz kg@katarzynagubala.pl. Wspólnie stworzymy ofertę na miarę twoich potrzeb i zaplanujemy szkolenie teoretyczne i praktyczne dla restauracyjnego staffu, szefów kuchni i osób z bezpośredniej obsługi klienta. Degustacja niezapomnianych dań, wspólne gotowanie pełne dobrej energii i roślinne materiały szkoleniowe gwarantowane. Mam na swoim koncie szkolenia dla sieć AC Marriott, sieć Accor, sieć Q Hotels, sieć Górskie Resorty oraz wielu gwiazdkowych i prestiżowych lokalizacji m.in.: Amber Baltic Międzyzdroje, Zamek Topacz, Uroczysko Siedmiu Stawów, Hanza Pałac...
Współpracuję z najlepszymi. TUTAJ lista moich zadowolonych klientów.
Diet coaching z zielonej kuchni z Katarzyną Gubałą
Masz ochotę zostać wege, ale nie wiesz od czego zacząć? Poszukujesz inspirujących przepisów, prostych dań i motywacji do gotowania? Nie wiesz, jak stworzyć własną zbilansowaną dietę? Nie ważne czy podejmujesz decyzję z powodów zdrowotnych, empatycznych czy filozoficznych. Zadzwoń +48 694 455 369 lub napisz kg@katarzynagubala.pl i zapytaj o ofertę. Zmotywuję cię do działania, wspólnie ugotujemy niesamowite potrawy i stworzymy twój indywidualny plan działania. Ze mną dieta wege naprawdę ci się uda.
Katarzyna Gubała – Audyt V-label – zyskaj nowych wege klientów
Jestem autoryzowanym audytorem marki V-label – znaku jakości dla wegańskich i wegetariańskich lokali. Dla konsumentów znak stanowi łatwą i pewną wskazówkę przy wyborze produktów, a przedsiębiorstwom zapewnia wyróżnienie i prestiż.
Przeprowadzę twoją restaurację, hotel lub firmę przez procedury audytu. Mam uprawnienia do certyfikowania lokali gastronomicznych i usługowych, przedsiębiorstw produkcyjnych, firm i instytucji, którym zależy na międzynarodowym oznaczeniu swoich produktów czy dań jako wegetariańskie czy wegańskie. Razem przejdziemy przez cały proces wege certyfikatu i wymyślimy rozwiązania, dzięki którym świat wege dowie się o Tobie, a ty zyskasz międzynarodowego partnera do doskonałej promocji.
Poznaj m.in wyróżnioną marką V-label gwiazdkową restaurację Uroczysko Siedmiu Stawów TUTAJ.