Zioła, ziółka i… Baziółka - Katarzyna Gubała, Tomasz Jakubiak, Michał Mazik
Zioła, ziółka i… Baziółka to niezwykła książka pełna wyrafinowanych zdjęć i sprawdzonych 103 dań z użyciem ziół Baziółka. Autorzy: Katarzyna Gubała, Tomasz Jakubiak, Michał Mazik.
Książka kulinarna Zioła, ziółka i… Baziółka - Katarzyna Gubała, Tomasz Jakubiak, Michał Mazik
To książka, w której znajdziecie kompleksową wiedzę z zakresu wykorzystania ziół i mikroliści w kuchni, ich właściwości odżywcze, a także ciekawostki zdrowotne i podpowiedzi znanych kucharzy i botaników, modyfikacje tradycyjnych przepisów, tipy „zero waste” i opcje wege dla entuzjastów kuchni roślinnej.
Zioła, ziółka i… Baziółka
Ksiażka kulinarna zawiera szybkie propozycje śniadań, dań obiadowych, od święta, a także podpowiedzi prostych posiłków do przygotowania z dziećmi. Do tego sprawdzone pomysły na wypieki z zastosowaniem ziół, a nawet zdrowy fast food i dania grillowe. Jeszcze tyle aromatycznych przepisów nie znalazło się w jednej książce kulinarnej!
Zioła, ziółka i… Baziółka to:
- przepisy i podpowiedzi Katarzyny Gubały, ekoosobowości i wege diet coacha
- porady kulinarne Tomasza Jakubiaka, kucharza i telewizyjnej osobowości,
- ciekawostki i praktyczne informacje Michała Mazika, kreatywnego ogrodnika i pasjonata ziołolecznictwa.
Książka Zioła, ziółka i… Baziółka
To informacje i ciekawostki o najpopularniejszych ziołach, które działają na nasz organizm dobroczynnie. To unikalna publikacja w poszanowaniu natury, z ekologicznym podejściem i w nurcie „zero waste”. W książce znalazły się porady na wykorzystanie świeżych ziół i mikroliści, pomysły pielęgnacyjne i podpowiedzi zdrowotne.
Zioła, ziółka i… Baziółka
To 103 przepisy na tradycyjne dania, przetwory i słodycze z wykorzystaniem najpopularniejszych ziół. Pojawiają się także te mniej znane receptury, jak tiramisu matcha z miętą, tika masala z kolendrą czy mazurek z melisą. Każdą propozycję można przygotować w domu, z łatwo dostępnych składników. To książka nie tylko dla entuzjastów zdrowia, ziołolecznictwa i kuchni, ale także tych, którzy chcieliby posmakować zielonej kuchni w nowoczesnym wydaniu.
Zioła, ziółka i… Baziółka to:
- praktyczne informacje o tym, jakie zioła warto kupować w doniczkach i jak je pielęgnować,
- porcja wiedzy o tym, jak stworzyć wertykalny zielnik na parapecie czy balkonie,
- porady o właściwościach leczniczych ziół i ich zastosowanie w codziennej kuchni,
- podpowiedzi dla osób, które chciałyby gotować zdrowo i przy okazji najeść się do syta,
- łatwe przepisy do samodzielnego wykonania, także z dziećmi!
Czytelnicy książki kulinarnej Zioła, ziółka i… Baziółka - Katarzyna Gubała, Tomasz Jakubiak, Michał Mazik
Najczęściej osoby 20-55 lat plus, chętnie gotujące, interesujące się ekologią, ochroną środowiska, szanujące naturę i przekonane do idei niemarnowania jedzenia. To także osoby szukające sprawdzonych receptur na niebanalne dania w kuchni. Odbiorcą są także ludzie, dla których książka kulinarna jest ważnym elementem w codziennych zajęciach. Będą to także osoby, które pasjonują się ogrodnictwem, są posiadaczami działki lub ogrodu. Będą to osoby, dla których niezwykle ważna jest zdrowa kuchnia i sprawdzone przepisy, a ekologia ważnym elementem codziennego życia.
Książka kulinarna Zioła, ziółka i… Baziółka - Katarzyna Gubała, Tomasz Jakubiak, Michał Mazik
Publikacja może być wykorzystana zarówno przez osoby zaczynające swoje pierwsze kroki w kuchni, jak i dla tych, którzy mają ochotę na wykwintne dania z wykorzystaniem ziół.