Warsztaty kulinarne - kuchnia włoska dla firm i ich pracowników
Niezapomniane smaki kuchni włoskiej w niezwykłym miejscu – w 4 gwiazdkowym Art Hotel Wrocław – tak może wyglądać doskonała impreza integracyjna dla firm. Do tego gotowanie odbywa się z szefem kuchni i autorką książek kulinarnych! Czego chcieć więcej?
Warsztaty kulinarne – kuchnia włoska dla firm i ich pracowników
Niezapomniane smaki kuchni włoskiej w niezwykłym miejscu – w 4 gwiazdkowym Art Hotel Wrocław – tak może wyglądać doskonała impreza integracyjna dla firm. Do tego gotowanie odbywa się z szefem kuchni Grzegorzem Pomietło i autorką książek kulinarnych - Katarzyną Gubałą! Czego chcieć więcej?
Jak w dzisiejszych czasach zintegrować pracowników?
Jak zachęcić ludzi do jeszcze większej pracy? Nad tymi pytaniami od wielu lat głowią się działy HR w większym firmach. Jak zmotywować pracowników do działania i sprawić by poczuli się wyjątkowo? Rozwiązaniem mogą być właśnie warsztaty kulinarne integracyjne dla pracowników. Tym razem wspólnie z szefem kuchni w Art Hotelu we Wrocławiu Grzegorzem Pomietło zachęcaliśmy do kuchni włoskiej.
Kuchnia włoska – warsztaty kulinarne we Wrocławiu
Kuchnia śródziemnomorska, a w szczególności kuchni a włoska niesie ze sobą skojarzenia słonecznego lata, zdrowego odżywiania i diety pełnej warzyw i owoców. A do tego oczywiście niezapomniane makarony tworzone przez mamę lub babcię. Zastanawiając się nad ofertą warsztatów kulinarnych z kuchni włoskiej rozważaliśmy wiele dań. Każde z nich mogłoby być na swój sposób wyjątkowe. Co nas jednak przekonało? Prostota wykonania i dostępność produktów. Bo nie sztuka wybrać się na warsztaty kulinarne z egzotycznych kuchni, a potem nie móc znaleźć poszczególnych składników. Zaletą kuchni włoskiej jest to, że o każdej porze roku znajdziemy dobrej jakości pomidory, grzyby czy sałatę. Do tego odpowiedni makaron czy ryż i pierwsze dania już tworzą się same.
Zdrowa włoska kuchnia sezonowa – nauka gotowania
Gdy decydujemy się na konkretny kurs gotowania dla pracowników - powinniśmy się zastanowić – czy takie dania czy tematyka przyda im się w życiu. Kuchnia włoska zdecydowanie jest tutaj na tak. Bogactwo sałat, pomidorów czy zdrowej oliwy z pierwszego tłoczenia dostępne jest także w Polsce w popularnych marketach. Może zatem insalata mista jako przystawka? A może mieszanka sałat z grzybami, krewetkami czy migdałami. Każda opcja jest tutaj doskonała.
Warsztaty kulinarne z robienia własnoręcznie makaronu
Kto by pomyślał? Jeszcze pokolenie temu nasze matki i babki przygotowywały własnoręcznie makaron. W czasach otaczającego nas zewsząd pośpiechu taki luksus w postaci ręcznie robionego makaronu już należy do rzadkości. A gdyby tak spróbować odtworzyć dawne przepisy i nauczyć się robić samodzielnie makaron na warsztatach z kuchni włoskiej? Pod okiem szefa kuchni to możliwe! Makaron domowej roboty krok po kroku to dla pracowników niezwykły kurs gotowania. Wiedza uzyskana podczas takich warsztatów oraz przepisy, które można zabrać do domu zachęcają do zdrowego odżywiania i poprawy własnej diety.
Zdrowe słodycze – nauka gotowania
Pod okiem wykwalifikowanego diet coacha – Katarzyny Gubały nawet słodycze potrafią być zdrowe. Niezależnie czy mamy pracowników w firmie na diecie bez laktozy, bez cukru, bez mięsa czy bez glutenu. Takie warsztaty kulinarne z uwzględnieniem diet wykluczeniowych są możliwe. Wystarczy odpowiednia wiedza, doskonałe przepisy i można zacząć swój kulinarny kurs dla firm.
Luksusowe miejsce to idealne miejsce
Decydując się na zakup warsztatów kulinarnych dla pracowników warto wsiąść pod uwagę też lokalizację. Tam, gdzie odbywa się kurs gotowania miejsce powinno być przyjazne, z dogodnym parkingiem, w centrum miasta, gdzie każdemu będzie blisko. 4 gwiazdkowy Art Hotel jest do takich warsztatów kulinarnych z kuchni włoskiej wręcz miejscem wymarzonym! Doskonała obsługa na najwyższym poziomie, dostępność alternatywnych trunków, łatwość w zmianie menu oraz możliwość noclegu sprawia, że Art Hotel to idealne miejsce na taki kurs.
- Na początku chcieliśmy poznać kartę win proponowanych do dań – wyjaśnia dyrektor jednej z firm, które uczestniczyły w takich warsztatach. – Wybraliśmy wina z karty, ale mogliśmy też zapłacić opłatę butelkową i zaproponować własne trunki. W trakcie imprezy okazało się jednak, ze część naszych pracowników ma ochotę na mocniejsze trunki. Okazało się, że w ciągu kilku minut zostały one dla nas zorganizowane. To ogromna przewaga nad korzystaniem ze studia kulinarnego w takim przypadku. Kelnerki były na każde nasze zwołanie, co sprawiało, że warsztaty kulinarne we Wrocławiu w Art Hotelu przebiegły wręcz koncertowo.