Katarzyna Gubała
VegLab

Profesjonalny kurs kuchni wege vegan dla kucharzy i kucharek

Wege kurs dla kucharza i restauracji

Plusy: podnoszenie konkurencyjności, innowacyjność, promocja zdrowego menu, unikalność oferowanych usług, odpowiedź na najnowsze trendy w gastronomii. Autorskie kursy i szkolenia z kuchni vege dla branży HoReCa stworzone przez Katarzynę Gubałę to gwarancja jakości i profesjonalizm. Przekonały się o tym m.in. hotele należące do sieci Accor, Marriott, Górskie Resorty, Harmony i dziesiątki innych.

 Kurs kuchni vege dla kucharzy profesjonalny

 

Kursu gotowania vege dla kucharza

Kuchnia wegetariańska i wegańska to nie jest ulubiony temat w technikum gastronomicznym. Gdy tymczasem Polaków, którzy nie jedzą mięsa jest w Polsce już ponad milion. Jak zatem stworzyć wege menu dla nich oraz dla gości restauracji z alergiami oraz będących na dietach wykluczeniowych? Idealnym pomysłem okazuje się skorzystanie z kursu gotowania vege dla kucharzy i kucharek restauracji.

Wege menu dostosowane do lokalu i klienta

 

Warsztaty wegańskiego gotowania dla profesjonalistów

Kursy związane z dietą wegetariańską czy wegańską są obecnie niezbędnikiem każdego kucharza czy kucharki. Dawne szkolenia z kuchni jarskiej odeszły w niepamięć, a milion Polaków deklarujących, że chętnie w restauracji czy barze wybierają dania wegetariańskie zobowiązuje do poszerzenia swojej wiedzy. Warsztaty wegańskiego gotowania to doskonała inwestycja w pracowników branży HoReCa. Dzięki temu pracownicy zdobywają teoretyczną i praktyczną wiedzę w zakresie diety wege z uwzględnieniem diet wykluczeniowych. Wiedzą, jak wygląda psychologia klienta wege, jak konstruować ofertę dedykowaną klientowi vege. W zakresie umiejętności uczestnik potrafi stworzyć pełnowartościowe menu oraz dania wegetariańskie i wegańskie z uwzględnieniem diet wykluczeniowych zarówno w wersji standardowego menu, cateringowej, jak i fine dinning.

Warsztaty wegańskiego gotowania dla profesjonalistów

 

Indywidualne podejście do vegan

Jak się okazuje taki kurs kuchni wege przedaje się zarówno w sieci hoteli Marriott, pensjonacie Fregata nad jeziorem Bystrzyckim, Folwarkowi Łękuk na Mazurach czy sieci barów PSS Społem w Białymstoku. Każdy z tych obiektów jest inny i każdy ma też innego klienta. Jak się okazuje łączy ich jedno – chęć zaspokojenia klienta wege na diecie wegetariańskiej, wegańskiej, bezglutenowej, bez laktozowej i wielu innych. Nie wystarczy tutaj przyjechać i wygłosić mądry wykład z zakresu dietetyki. To się nie sprawdzi. Dlatego każdy z wymienionych tutaj obiektów otrzymał indywidualny pakiet vege kursu w teorii i praktyce dla restauracji oraz rozwiązania dedykowane temu konkretnemu obiektowi.

Klient wege na diecie wegetariańskiej, wegańskiej, bezglutenowej, bez laktozowej

 

Vege szkolenie w gastronomii

Najważniejsze jest indywidualne podejście do każdego kucharza, kucharki czy obiektu. To wyróżnia szkolenia Katarzyny Gubały spośród wielu innych oferowanych na rynku. Tu nie ma jednej wege recepty na sukces. Są wyłącznie indywidualne przypadki, nieszablonowe podejście i dania idealnie współgrające z lokalem, miejscem i preferencjami samego właściciela czy gości. Vege szkolenie w praktyce poprzedza zawsze audyt, rozmowy z właścicielami, kucharzami i samymi zainteresowanymi, czyli gośćmi obiektu. Kuchnia vegan ma wiele odmian i rozwiązań. Warto wybrać najlepsze.

Vege szkolenie w gastronomii

 

Kurs gotowania wege dla kucharza

Złoty standard kursu gotowania wege dla kucharza to wsłuchanie się w potrzeby lokalu i stworzenie ciekawej propozycji skrojonej na miarę. Dlaczego? Bo kuchnia wegeteriańska czy wegańska to zawsze potrzeba podnoszenia kwalifikacji i dostosowanie się do wymagań nowego typu klienta. Zrozumienie jego potrzeb oraz potrzeb samego lokalu wyznacza drogę, za którą idzie wiedza, nowa karta oraz strategia promocji obiektu pod tym kątem. Odpowiedzenie na pytania – co zamiast mięsa w menu w restauracji to za mało. Ugotowanie dań bezmięsnych z szefem kuchni i kucharzami to również za mało, aby lokal mógł lepiej funkcjonować i przyciągać więcej klientów. Kurs gotowania wege dla kucharza czy kucharki powinien zakończyć się spójną strategią promocji obiektu i wege menu. Wtedy wege kurs dla restauracji ma sens.

Kurs gotowania wege dla kucharza

 

Wege kurs dla gastronomii

Kurs gotowania wege dla kucharza czy kucharki to zawsze wyzwanie. Pojawia się wiele pytań i wątpliwości:

  • Co ci veganie tak naprawdę jedzą? Trawę i powietrze?
  • Dlaczego klient mówi, że jest wege, a potem je na bufecie mięso?
  • Jak skleić kotlety bez jajka, czyli kuchnia wegańska bez białka i bez jajka
  • Jak ubić bitą śmietanę czy zrobić krem bez krowiej śmietanki, czyli kuchnia wegańska bez laktozowa
  • Czym zastąpić mięso w daniu głównym, czyli kuchnia wegetariańska
  • Co zamiast żółtego sera w kuchni wegańskiej?
  • Czym zastąpić jajko w ciastach, naleśnikach czy deserach?
  • Czy ryba to mięso czy można ją podać wegetarianom?
  • Czy klienci vege jedzą owoce morza?

Kurs gotowania wege dla kucharza czy kucharki stworzony przez Katarzynę Gubałę odpowiada na te pytania w stu, a nawet dwustu procentach. Produkty, które mogą zastąpić inne produkty to podstawowa wiedza przekazywana na takim kursie związanym z dietą wegetariańską czy wegańską. Nie ma tutaj problemów nierozwiązywalnych.

Kurs gotowania wege dla kucharza czy kucharki to zawsze wyzwanie

 

Szkolenie wege w praktyce

Materiały szkoleniowe na temat diety wegetariańskiej i wegańskiej, a także bezglutenowej i bezlaktozowej otrzymuje każdy uczestnik kursu czy szkolenia. Znajdują się w nich obszerne wyjaśnienia zagadnień związanych z kuchnią roślinną. Warsztaty wegańskiego gotowania wzbudzają często sporo emocji wśród uczestników. Wiele tematów jest całkiem nowych, a inne zagadnienia podawane są w nowej formie. Podczas szkolenia z Katarzyną Gubałą każdy uczestnik otrzymuje materiały szkoleniowe z diety wegetariańskiej czy wegańskiej. To pozwala na utrwalenie wiedzy już po zakończeniu kursu i możliwość powrotu do niektórych tematów nawet wiele miesięcy po wszystkim.

Wege kurs dla kucharza i restauracji kończy się wege certyfikatem gwarancji zdobytej wiedzy.

Materiały szkoleniowe na temat diety wegetariańskiej i wegańskiej, a także bezglutenowej i bezlaktozowej otrzymuje każdy uczestnik kursu czy szkolenia