Katarzyna Gubała
VegLab

Szkoleni z kuchni wege w Platinum Mountain Hotel Katarzyna Gubała

Szkoleni z kuchni wege w Platinum Mountain Hotel w Szklarskiej Porębie

Kilkadziesiąt osób na szkoleniu z kuchni wege w hotelu Platinum Mountain w Szklarskiej Porębie to efekt mojej współpracy z dostawcą żywności Farutex oraz siecią hoteli Górskie Resorty. Zaproponowane dania stworzyliśmy w oparciu o najnowszą ofertę dostawcy i dostosowaliśmy do najwyższych standardów klienta odwiedzającego pięciogwiazdkowy obiekt. Oto efekty naszych działań.

Szkoleni z kuchni wege w Platinum Mountain Hotel Katarzyna Gubała

 

Kuchnia roślinna to obecnie już nie trend, a wymóg i standard dla hoteli i restauracji. Rezygnacja z mięsa to dla sporej liczby klientów zarówno świadomy wybór, jak i spełnienie wymogów dietetycznych. Dla bowiem dużej liczby osób kuchnia wegańska, dania bez glutenu czy desery bez laktozy to codzienny sposób odżywiania.

Szkoleni z kuchni wege w Platinum Mountain Hotel Katarzyna Gubała

 

Klient wege w hotelu premium

Przyjeżdżając do hotelu goście nie chcą rezygnować ze swoich codziennych przyzwyczajeń:

  • diety wegetariańskiej,
  • diety wegańskiej,
  • dań bez laktozy,
  • słodyczy ze zdrowym cukrem,
  • bezglutenowego pieczywa.

Szkolenie z kuchni wege dla hotelu czy restauracji to szansa na zmianę myślenia zespołu na kuchni, usystematyzowanie ich wiedzy i pobudzenie kulinarnej wyobraźni do tworzenia jeszcze smaczniejszych i zdrowszych dań w obrębie dopuszczalnego food costu.

Szkoleni z kuchni wege w Platinum Mountain Hotel Katarzyna Gubała

 

Wege dzieci w hotelu czy restauracji

Ze szczególnymi względami należy traktować dzieci na dietach wegetariańskich czy wegańskich. Zwykle w ich przypadku to nie samodzielny wybór diety, a wymóg zdrowotny. Coraz więcej dzieci w Polsce ma stwierdzone alergie pokarmowe na gluten, laktozę, jajka czy nie może nadużywać mięsa, soli i cukru.

Szkoleni z kuchni wege w Platinum Mountain Hotel Katarzyna Gubała

 

Oferta wege menu dla dzieci

W Górskich Resortach mali hotelowi klienci powinni czuć się wyjątkowo zaopiekowani, a ich mamy spokojne. Dlatego szkoląc się z kuchni wegetariańskiej i wegańskiej rozważaliśmy z kucharzami, cukiernikami i osobami odpowiedzialnymi za śniadania, jak tworzyć ofertę pod małego gościa hotelowego. W propozycjach dań nie zabrakło słodyczy bez grama laktozy, cukru czy jajek.

Szkoleni z kuchni wege w Platinum Mountain Hotel Katarzyna Gubała

 

Food cost w wege daniach

Profesjonalne szkolenie kucharzy, szefa kuchni, kelnerów czy baristów z kuchni dla vegan to także wzięcie pod uwagę kosztów związanych z tworzeniem dań kuchni roślinnej. Kuchnia wegańska wcale nie musi podwyższać food costu obiektu. Od tego jestem ja, specjalista, który doradzi, jak zaoszczędzić na poszczególnych daniach, jak zamienić składniki lub w jaki sposób stworzyć wege menu nie obciążające budżetu lokalu.

Szkoleni z kuchni wege w Platinum Mountain Hotel Katarzyna Gubała

 

Zielone menu w Platinum Mountain

Górskie Resorty to sieć hoteli premium: cztero i pięciogwiazdkowych resortów. To tutaj trafia gość hotelowy premium, zwykle z rodziną. To dla niego tworzyliśmy wyjątkowe wegetariańskie i wegańskie menu w Platinum Mountain. Obiekt proponuje swoim gościom bufetowe śniadania, obiadokolacje, a także restaurację z menu a’la carte. Na każdym z tych poziomów trzeba stworzyć spójną ofertę dań kuchni roślinnej.

Podczas szkolenia z kuchni wege byli obecni:

  • Dawid Klimaniec, szef kuchni restauracji Tygiel w Platinum Mountain Hotel & SPA w Szklarskiej Porębie
  • Piotr Sabala, szef kuchni Platinum Mountain Hotel & SPA w Szklarskiej Porębie
  • Robert Poliński, creative executive chef Platinum Mountain Hotel & SPA w Szklarskiej Porębie
  • Bartłomiej Kochman, specjalista ds. kuchni azjatyckiej Farutex sp. z o. o.

Szkoleni z kuchni wege w Platinum Mountain Hotel Katarzyna Gubała

 

Wege oferta w Farutex

Szkolnie z kuchni weg i diet wykluczeniowych zaczęliśmy od dostosowania food costu do poszczególnych ofert roślinnego menu. W propozycjach od głównego dostawcy żywności dla branży HoReCa Farutexu znalazły się produkty znanych roślinnych wegańskich marek takich jak:

  • Upfield,
  • Linda MacCartney,
  • Garden Gourmet,
  • The Vegetarian Butcher,
  • Lunter,
  • Frosta,
  • Bonduelle.

Szkoleni z kuchni wege w Platinum Mountain Hotel Katarzyna Gubała

 

Nie zabrakło też propozycji gotowych dań wegetariańskich i wegańskich w marce własnej Farutex – Cook Vege. Wykorzystaliśmy ze sporym zapałem wege bazę czy płatki drożdżowe nieaktywne w atrakcyjnym opakowaniu.

Szkoleni z kuchni wege w Platinum Mountain Hotel Katarzyna Gubała

 

Tego typu pomoc w wege biznesie jest niezbędna, aby dobrać odpowiednie składniki i zbilansowac wydatki firmy. Do dań przydało się mleko roślinne Inka, tofu Lunter oraz zdrowy cukier od BioPlanet i dania Primaviki.

Szkoleni z kuchni wege w Platinum Mountain Hotel Katarzyna Gubała

 

Profesjonalne warsztaty vegan dla szefa kuchni i kucharza

Kuchnia roślinna to niezwykle rozwijający się trend. Klientów rezygnujących z diety mięsnej w Polsce przybywa, a ich wymagania wobec szefów kuchni, kucharzy i produktów rosną. To zjawisko szczególnie dostrzegają szefowie marketingu hoteli i restauracji zapraszając mnie do przeszkolenia ich kadry w zakresie kuchni wege.

Szkoleni z kuchni wege w Platinum Mountain Hotel Katarzyna Gubała

 

Wegańskie szkolnie dla kucharzy

Tłumaczę zachowania klientów wege, szkolę z odpowiedniego bilansowania roślinnej diety, pomagam unikać kulinarnych wpadek, testuję i przygotowuję alternatywne menu, dbam o jakość i kreatywność proponowanych potraw wege. Pracuję z najlepszymi szefami kuchni – otwieram przed nimi świat zielonego menu i poszerzam ich i tak już niemałe horyzonty.

Szkoleni z kuchni wege w Platinum Mountain Hotel Katarzyna Gubała

 

Wspólna degustacja wege menu

Menu dla vegan czy wegetarian to osobne dzieło sztuki. Żeby się udało i wszyscy byli zadowoleni potrzeba wielu prób i czasu. Dlatego tak ważne w tworzeniu roślinnego menu jest czas na degustację. Wspólnie zebrany zespół może ocenić pracę kuchni, wydać opinię i zatwierdzić wegetariańskie i wegańskie dania zaproponowane podczas szkolenia z kuchni wege i samego szefa kuchni.

Szkoleni z kuchni wege w Platinum Mountain Hotel Katarzyna Gubała

 

Doświadczenie w wege kuchni

Od 5 lat z kuchni wege szkolę hotele, restauracje, bary mleczne, sieci sushi, a nawet zakłady mięsne z kuchni wege i diet wykluczeniowych i jestem w tym chyba największym specjalistą w Polsce. Mam na swoim koncie ponad 100 obiektów (także szkolenia w reżimie dofinansowań unijnych) i z każdy miesiącem przybywa kolejnych.

Szkoleni z kuchni wege w Platinum Mountain Hotel Katarzyna Gubała

 

Co na szkoleniu wege?

Zwykle moje szkolenie z kuchni wegetariańskiej, wegańskiej i diet wykluczeniowych obejmuje:

  • Dania bez mięsa,
  • Kuchnia bez laktozy,
  • Dania, pieczywo i słodycze bez glutenu,
  • Słodycze bez cukru,
  • Dania bez soli.

Szkoleni z kuchni wege w Platinum Mountain Hotel Katarzyna Gubała

 

Wspólne projekty wege

Z siecią Górskie Resorty współpracuję od wielu lat. Wspólni szkoliliśmy się wewnątrz sieci hotelowej, ale także tworzę dla nich niestandardowe projekty:

Szkoleni z kuchni wege w Platinum Mountain Hotel Katarzyna Gubała

 

Działam niezależnie w oparciu o dobry interes klienta. Mój notes jest pełen sprawdzonych receptur, a głowa pełna testowanych smaków roślinnych. Współpracuję z dużymi firmami branży HoReCa dla których przygotowuję receptury, także do katalogów firmowych: Inka, Baziółka, BioPlanet, Soczyście.

Szkoleni z kuchni wege w Platinum Mountain Hotel Katarzyna Gubała

 

Dlaczego warto zamówić u mnie szkolenie z kuchni wege?

  • Mam na swoim koncie ponad 100 obiektów wyszkolonych z kuchni wege: od gwiazdkowych hoteli po bary mleczne Społem.
  • Współpracuję z największymi: Accor, Marriott, Farutex, BioPlanet, Społem.
  • Moje szkolenie to nie ideologia, to twardy food cost i profesjonalna usługa.
  • Prowadzę eventy z gwiazdami, wprowadzanie nowego menu z blogerami czy warsztaty dla gości hotelowych.
  • Moja oferta zawsze jest dostosowana do potrzeb klienta.
  • Pomagam stworzyć ofertę wege w oparciu o wiedzę, doświadczenie kucharzy i dostępny food cost.
  • Chętnie konsultuję kolejne projekty i nigdy nie pozostawiam klienta po szkoleniu samemu.
  • Przeważająca część klientów do mnie wraca z nowymi projektami.

Masz ochotę na moje szkolnie z kuchni wege. Zapraszam do KONTAKTu.