Katarzyna Gubała
VegLab

Kuchnia tajska warsztaty kulinarne Wrocław

Kuchnia tajska warsztaty kulinarne Wrocław

Kuchnia tajska warsztaty kulinarne od podstaw z Kasią Gubałą

Kuchnia tajska warsztaty Wrocław to nasze cykliczne przedsięwzięcie w cudownym miejscu i ze wspaniałymi sponsorami.

Co zwykle jest nam potrzebne w kuchni tajskiej?

  • trawa cytrynowa,
  • kaffir,
  • grzyby shitake,
  • bambus,
  • makaron ryżowy nitki
  • makaron ryżowy wstążki
  • sos sojowy
  • papryczki chili
  • w wersji nie wegańskiej – sos rybny
  • w wersji wegańskiej – sos sojowy
  • szczypiorek
  • mięta,
  • kolendra – świeże listki,
  • mleczko kokosowe np. House of Asia
  • tofu od Urban Vegan – wersja wegańska
  • Seryo – serek roślinny od Mlecznych braci
  • niesamowite azjatyckie pasty np. Tom Kha z House of Asia

Co zwykle jest nam potrzebne w kuchni tajskiej

Gdzie na warsztaty kulinarne – kuchnia tajska od podstaw

Czy może być coś pyszniejszego i lekkiego, niż kuchnia tajska. Odkrywaliśmy  to bogactwo smaków i aromatów podczas warsztatów „Kuchnia tajska warsztaty Wrocław” z Kasią Gubałą, autorką książek kulinarnych m.in. „Warzywa górą!” i koordynatorką ogólnopolskiej kampanii „Zostań wege na 30 dni”. Spotykamy się tym razem we Wrocławiu w Ekopestce, w dzielnicy czterech wyznań, w miejscu, które ma dobrą energię, radość tworzenia i pasję do kulinarnych warsztatów.

Czy może być coś pyszniejszego i lekkiego, niż kuchnia tajska

Kuchnia tajska warsztaty kulinarne od podstaw Wrocław

Przenieście się z nami do Tajlandii i spróbujcie wyłącznie oryginalnych potraw i oryginalnych produktów wprost z azjatyckiej kuchni. Podczas warsztatów kulinarnych dowiadujecie się od podstaw na czym polega kuchnia tajska i jak w prosty sposób gotowć w domu. Czekam na wasze zgłoszenia na moje warsztaty kulinarne TUTAJ.

Kuchnia tajska warsztaty kulinarne od podstaw Wrocław

Wspólnie przygotowaliśmy:

Aromatyczna i pikantna zupa Tom Kha na mleczku kokosowym

  • Aromatyczną i pikantna zupę Tom Kha na mleczku kokosowym
  • Smażony makaron ryżowy na oliwie z trawą cytrynową, kaffirem, botwinką, sezamem i młodą marchewką
  • Orzeźwiające spring-rollsy raw ze świeżą kolendrą i chrupiącymi warzywami
  • A na deser: mango sticky rice z aperitifem truskawkowym! Przepis znajdziecie TUTAJ.

mango sticky rice z aperitifem truskawkowym

Wśród atrakcji znalazły się także degustacje wegańskich smakołyków, rozmowy o gotowaniu, konkursy z nagrodami, porady z zakresu diety roślinnej. Jak zwykle jest też możliwość zakupu mojej książki „Warzywa górą!” z autografem i w wyjątkowej cenie. Na uczestników czekały też zeszyty z przepisami:

 

oraz prezenty od naszych sponsorów:

House of Asia:

Primavika

oraz Bakalland

a wszystko w ramach naszej kampanii fundacji Viva „Zostań wege na 30 dni”.

 

Chcecie dołączyć do naszych warsztatów kulinatnych?

Piszcie lub dzwońcie. Szczegóły w zakładce KONTAKT