Kuchnia tajska warsztaty kulinarne Wrocław
Kuchnia tajska warsztaty kulinarne od podstaw z Kasią Gubałą
Kuchnia tajska warsztaty Wrocław to nasze cykliczne przedsięwzięcie w cudownym miejscu i ze wspaniałymi sponsorami.
Co zwykle jest nam potrzebne w kuchni tajskiej?
- trawa cytrynowa,
- kaffir,
- grzyby shitake,
- bambus,
- makaron ryżowy nitki
- makaron ryżowy wstążki
- sos sojowy
- papryczki chili
- w wersji nie wegańskiej – sos rybny
- w wersji wegańskiej – sos sojowy
- szczypiorek
- mięta,
- kolendra – świeże listki,
- mleczko kokosowe np. House of Asia
- tofu od Urban Vegan – wersja wegańska
- Seryo – serek roślinny od Mlecznych braci
- niesamowite azjatyckie pasty np. Tom Kha z House of Asia
Gdzie na warsztaty kulinarne – kuchnia tajska od podstaw
Czy może być coś pyszniejszego i lekkiego, niż kuchnia tajska. Odkrywaliśmy to bogactwo smaków i aromatów podczas warsztatów „Kuchnia tajska warsztaty Wrocław” z Kasią Gubałą, autorką książek kulinarnych m.in. „Warzywa górą!” i koordynatorką ogólnopolskiej kampanii „Zostań wege na 30 dni”. Spotykamy się tym razem we Wrocławiu w Ekopestce, w dzielnicy czterech wyznań, w miejscu, które ma dobrą energię, radość tworzenia i pasję do kulinarnych warsztatów.
Kuchnia tajska warsztaty kulinarne od podstaw Wrocław
Przenieście się z nami do Tajlandii i spróbujcie wyłącznie oryginalnych potraw i oryginalnych produktów wprost z azjatyckiej kuchni. Podczas warsztatów kulinarnych dowiadujecie się od podstaw na czym polega kuchnia tajska i jak w prosty sposób gotowć w domu. Czekam na wasze zgłoszenia na moje warsztaty kulinarne TUTAJ.
Wspólnie przygotowaliśmy:
- Aromatyczną i pikantna zupę Tom Kha na mleczku kokosowym
- Smażony makaron ryżowy na oliwie z trawą cytrynową, kaffirem, botwinką, sezamem i młodą marchewką
- Orzeźwiające spring-rollsy raw ze świeżą kolendrą i chrupiącymi warzywami
- A na deser: mango sticky rice z aperitifem truskawkowym! Przepis znajdziecie TUTAJ.
Wśród atrakcji znalazły się także degustacje wegańskich smakołyków, rozmowy o gotowaniu, konkursy z nagrodami, porady z zakresu diety roślinnej. Jak zwykle jest też możliwość zakupu mojej książki „Warzywa górą!” z autografem i w wyjątkowej cenie. Na uczestników czekały też zeszyty z przepisami:
oraz prezenty od naszych sponsorów:
House of Asia:
Primavika
oraz Bakalland
a wszystko w ramach naszej kampanii fundacji Viva „Zostań wege na 30 dni”.
Chcecie dołączyć do naszych warsztatów kulinatnych?
Piszcie lub dzwońcie. Szczegóły w zakładce KONTAKT