Katarzyna Gubała
VegLab

Warsztaty kulinarne we Wrocławiu Art Hotel

Warsztaty kulinarne we Wrocławiu - Art Hotel

14 czerwca 2017 roku wrocławskim Art Hotel po raz kolejny gościł entuzjastów dobrego smaku na warsztatach kulinarnych pod patronatem magazynów Slowly Veggie i Claudia. Spotkanie zorganizowane zostało według nowej formuły.

Tym razem wśród zaproszonych gości, oprócz dziennikarzy i blogerów, znaleźli się również czytelnicy, wyłonieni w ramach kulinarnego konkursu fotograficznego.

Gościem specjalnym warsztatów była Julia Cymbaluk, zwyciężczyni programu “MasterChef Junior”.

Gościem specjalnym warsztatów była Julia Cymbaluk, zwyciężczyni programu “MasterChef Junior”.

 

Warsztaty kulinarne we Wrocławiu dla dzieci

Praca z najmłodszymi kucharzami to zawsze ogromne wyzwanie i niezwykła przygoda. Nie zawsze wszystko się udaje, tak jak powinno, pojawiają się niezliczone przeszkody, ale pod czujnym okiem Katarzyny Gubały i tak ostatecznie wszystko smakuje wyśmienicie. Podczas warsztatów kulinarnych z dziećmi warto zwracać szczególną uwagę na zadowolone buzie, uśmiechy i proponować alternatywy dania bazowego.

Warsztaty kulinarne we Wrocławiu dla dzieci

 

Warsztaty kulinarne we Wrocławiu

Uczestnicy, pod czujnym okiem szefa kuchni Art Restauracji Grzegorza Pomietło, zmierzyli się z sezonowym menu, w którym dominowały lekkie, letnie potrawy.

Uczestnicy, pod czujnym okiem szefa kuchni Art Restauracji Grzegorza Pomietło, zmierzyli się z sezonowym menu

Goście przygotowali między innymi

  • węgierską zupę wiśniową,
  • tatara z czerwonej fasoli,
  • jaglane pulpety z sosem pomidorowym.

Absolutnym hitem warsztatów okazał się makaron z soczewicy od Rodzinnej Wytwórni Makaronów Fabijańscy z pietruszkowym pesto, pomidorkami koktajlowymi i kiełkami rzodkiewki.

Absolutnym hitem warsztatów okazał się makaron z soczewicy od Rodzinnej Wytwórni Makaronów Fabijańscy

Liczna reprezentacja najmłodszych smakoszy ujawniła swoje kulinarne talenty przyrządzając wspólnie z redaktor naczelną magazynu Slowly Veggie, Katarzyną Gubałą, sałatkę z truskawkami i własnoręcznie zrobioną chałwą.

Warsztaty kulinarne we Wrocławiu to także doskonała okazja do kulinarnych eksperymentów. W potrawach wykorzystane zostały świeżo wyciskane oleje, wyprodukowane za pomocą prasy do oleju marki Gorenje.

Warsztaty kulinarne we Wrocławiu to także doskonała okazja do kulinarnych eksperymentów

Wspólnemu gotowaniu towarzyszyła jak zawsze wspaniała atmosfera i inspirujące rozmowy. Sezonowe produkty, nowe smaki i doskonałe towarzystwo rozbudziły apetyt na więcej!

Wspólnemu gotowaniu towarzyszyła jak zawsze wspaniała atmosfera i inspirujące rozmowy

Wszystkie fotografie na evencie wykonał Bartek Sadowski.