Warsztaty kulinarne we Wrocławiu - Art Hotel
14 czerwca 2017 roku wrocławskim Art Hotel po raz kolejny gościł entuzjastów dobrego smaku na warsztatach kulinarnych pod patronatem magazynów Slowly Veggie i Claudia. Spotkanie zorganizowane zostało według nowej formuły.
Tym razem wśród zaproszonych gości, oprócz dziennikarzy i blogerów, znaleźli się również czytelnicy, wyłonieni w ramach kulinarnego konkursu fotograficznego.
Gościem specjalnym warsztatów była Julia Cymbaluk, zwyciężczyni programu “MasterChef Junior”.
Warsztaty kulinarne we Wrocławiu dla dzieci
Praca z najmłodszymi kucharzami to zawsze ogromne wyzwanie i niezwykła przygoda. Nie zawsze wszystko się udaje, tak jak powinno, pojawiają się niezliczone przeszkody, ale pod czujnym okiem Katarzyny Gubały i tak ostatecznie wszystko smakuje wyśmienicie. Podczas warsztatów kulinarnych z dziećmi warto zwracać szczególną uwagę na zadowolone buzie, uśmiechy i proponować alternatywy dania bazowego.
Warsztaty kulinarne we Wrocławiu
Uczestnicy, pod czujnym okiem szefa kuchni Art Restauracji Grzegorza Pomietło, zmierzyli się z sezonowym menu, w którym dominowały lekkie, letnie potrawy.
Goście przygotowali między innymi
- węgierską zupę wiśniową,
- tatara z czerwonej fasoli,
- jaglane pulpety z sosem pomidorowym.
Absolutnym hitem warsztatów okazał się makaron z soczewicy od Rodzinnej Wytwórni Makaronów Fabijańscy z pietruszkowym pesto, pomidorkami koktajlowymi i kiełkami rzodkiewki.
Liczna reprezentacja najmłodszych smakoszy ujawniła swoje kulinarne talenty przyrządzając wspólnie z redaktor naczelną magazynu Slowly Veggie, Katarzyną Gubałą, sałatkę z truskawkami i własnoręcznie zrobioną chałwą.
Warsztaty kulinarne we Wrocławiu to także doskonała okazja do kulinarnych eksperymentów. W potrawach wykorzystane zostały świeżo wyciskane oleje, wyprodukowane za pomocą prasy do oleju marki Gorenje.
Wspólnemu gotowaniu towarzyszyła jak zawsze wspaniała atmosfera i inspirujące rozmowy. Sezonowe produkty, nowe smaki i doskonałe towarzystwo rozbudziły apetyt na więcej!
Wszystkie fotografie na evencie wykonał Bartek Sadowski.