Katarzyna Gubała
VegLab

Warsztaty kulinarne we Wrocławiu Mikołaj Art Hotel dzieci

Warsztaty kulinarne we Wrocławiu z okazji Mikołaja

3 MasterChefów, 6 dzieci, blogerzy, dziennikarze i aktorka Monika Mrozowska spotkali się na wspólnym gotowaniu.

Masz ochotę na warsztaty kulinarne we Wrocławiu? Nie wiesz jak zorganizować niezapomniany wieczór dla swoich pracowników czy przyjaciół? Zobacz, jak wygląda moja oferta TUTAJ.

Warsztaty kulinarne we Wrocławiu to jak zwykle doskonała okazja do networkingu, wymiany myśli i kulinarnych przepisów. Zaczęło się niewinnie, od przywitania gości, zaproszenia do wspólnego gotowania i rozmowy. Katarzyna Gubała opowiadała o kolejnej edycji warsztatów kulinarnych w Art Hotelu, Anna Wałęsa, manager do spraw marketingu w Art Hotelu podkreślała, jak wyjątkowe są spotkania z blogerami i dziennikarzami. Szef kuchni Art Restauracji, Grzegorz Pomietło zachwalał świąteczne menu przygotowane według pomysłów własnych i Kasi Gubały.

 Home Kuchnia	Warsztaty kulinarne we Wrocławiu z okazji Mikołaja KuchniaLifestyle Warsztaty kulinarne we Wrocławiu z okazji Mikołaja 10 grudnia 2017 Warsztaty kulinarne we Wrocławiu w Art Hotelu	 3 MasterChefów, 6 dzieci, blogerzy, dziennikarze i aktorka Monika Mrozowska spotkali się na wspólnym gotowaniu.  Masz ochotę na warsztaty kulinarne we Wrocławiu? Nie wiesz jak zorganizować niezapomniany wieczór dla swoich pracowników czy przyjaciół? Zobacz, jak wygląda moja oferta.  Warsztaty kulinarne we Wrocławiu to jak zwykle doskonała okazja do networkingu, wymiany myśli i kulinarnych przepisów

 

Gdzie z dziećmi na warsztaty kulinarne we Wrocławiu?

Nie lada wyzwaniem były warsztaty kulinarne dla dzieci. We Wrocławiu niewiele jest miejsc, gdzie można pod okiem fachowców gotować z dziećmi. Za każdym razem udaje mi się takie warsztaty kulinarne we Wrocławiu dla najmłodszych zorganizować w Art Hotelu. Z maluchami przygotowałam Moczkę, czyli zupę piernikową. Aby sprawę sobie nieco ułatwić, użyliśmy Thermomixa. Najpierw trzeba było przygotować kompot, a potem zmielić pierniki. Choć dzieci ostro podjadały wszystkie składniki, szczególnie bakalie, które dostaliśmy z Bakallandu, efekt końcowy był piorunujący. Wszyscy byli zachwyceni. Smakowało nawet MasterChefom i nie tylko tym z Wrocławia.

Nie lada wyzwaniem były warsztaty kulinarne dla dzieci

 

MasterChef z Wrocławia to kulinarny zaszczyt

Warsztaty kulinarne we Wrocławiu to okazja nie tylko do gotowania, ale przede wszystkim do poznania się. Na spotkaniu pojawiła się Justyna Pilichowska, uczestniczka MasterChef 6 edycji oraz Damian Sobek, finalista 6 edycji MasterChef. Rozmowy na tematy kuchenne weszły w fazę zaawansowaną. Dziennikarze dopytywali się, kto tym razem zwycięży w trwającej właśnie edycji Masterchef i czy będzie to znów ktoś z Wrocławia. Nikt nie potwierdzał, nikt nie zaprzeczał. Bo bycie uczestnikiem MasterChef zobowiązuje, nie tylko do wysokiego poziomu proponowanych potraw podczas warsztatów kulinarnych, ale także do… dyskrecji.

Na spotkaniu pojawiła się Justyna Pilichowska, uczestniczka MasterChef 6 edycji oraz Damian Sobek, finalista 6 edycji MasterChef

 

Warsztaty kulinarne z MasterChef Junior we Wrocławiu

Wśród zaproszonych gości znalazła się pochodząca z Wrocławia Julka Cymbaluk zwyciężczyni drugiej edycji MasterChef Junior. Dla dzieci dziennikarzy i blogerów była to nie lada gratka – stanąć przy jednym stole i gotować jak Julka. Zresztą Grzegorz Pomietło wyraził w życzeniach nadzieję, że takie warsztaty kulinarne we Wrocławiu to doskonała okazja do znalezienia lub wychowania kolejnego MasterChef Juniora. Julka Cymbaluk to nie tylko zwyciężczyni MasterChef Junior z Wrocławia, to także niezwykła osobowość. Podczas warsztatów kulinarnych we wrocławskim Art Hotelu Julka opowiadała dzieciom i dorosłym, że nadal dużo gotuje w domu, ale najbardziej na świecie uwielbia kuchnię swojej babci. Jest w niej dużo z babcinych korzeni, czyli Grecji. Julka wraz z Alicją Janosz, laureatką pierwszej polskiej edycji programu Idol, zwyciężczynią Szansy na sukces i wokalistką HooDoo Band tworzyły tartaletki raw z bakaliami, malinami i figami. Wyszły dwa niezwykłe ciasta, na które przepis znajdziecie w zakładce z przepisami.

Julka wraz z Alicją Janosz, laureatką pierwszej polskiej edycji programu Idol, zwyciężczynią Szansy na sukces i wokalistką HooDoo Band tworzyły tartaletki raw

 

Ekonomiczna, ekologiczna kuchnia Moniki Mrozowskiej

Na warsztatach pojawiła się też aktorka i propagatorka zdrowego żywienia Monika Mrozowska. Tym razem promowała swoją najnowszą książkę „Ekonomiczna ekologiczna kuchnia” z wydawnictwa Zwierciadło. Razem z uczestnikami smakowała przygotowane przez nich wegetariańskie i wegańskie przepisy na święta: wegańską selerybę z selera i glonów nori oraz zupę piernikową z bakaliami. Każdy chętny mógł także od Moniki otrzymać autograf i porozmawiać o ekonomicznej i ekologicznej kuchni. Książka powstała by promować zdrowy styl życia, zachęcać do zwracania uwagi na to, jakie produkty mamy i czego używamy w kuchni, jak świadomie budować swój codzienny jadłospis i na co zwracać uwagę. Monika Mrozowska jest autorką także świątecznych przepisów na wegetariańskie i wegańskie potrawy oraz ciasta, a także recenzentką mojej książki „Warzywa górą! Od korzeni po liście”.

Na warsztatach pojawiła się też aktorka i propagatorka zdrowego żywienia Monika Mrozowska

Paweł Ochman, czyli Weganon opowiadał o swojej najnowszej książce “Pyszności z roślin”, a blogerka Mała Cukierenka zapraszała do spróbowania swoich niezwykłych wypieków. Orestes Kowalski “Everyday Hero” smakował potraw i rozmawiał o zaletach bycia na wegańskiej diecie. “Alicja w krainie warzyw” opowiadała skąd u niej pasja do roślin.

Warsztaty kulinarne we Wrocławiu to okazja do spotkań: Mała Cukierenka, Bartek Sadowski, Katarzyna Gubała, Michał Kucharski.

 

Zawartość press packów, czyli co w prezencie na warsztatach

Naszymi sponsorami w tej edycji warsztatów kulinarnych w Art Hotelu we Wrocławiu była Primavika, od której otrzymaliśmy pyszne masła orzechowe, w tym najbardziej świąteczne: piernikowe.
Z gospodarstwa Sznajder trafiły do nas kiszonki: sok z kiszonych buraków, ogórków, kapusty oraz sama kiszona kapusta, jako dodatek do seleryby. Mogliśmy spróbować zimowych smaków z bogactwem witaminy C.
Kolejnymi naszymi sponsorami byli Mleczni Bracia. Od nich na stół trafiły mleka, czyli napoje roślinne: kokosowe, konopne, słonecznikowego i migdałowe. Do degustacji na chleb mieliśmy Pestko, czyli pesto prosto z nasion. Do przepisów zaś użyliśmy napoju probiotycznego Runo Probio.

Sporo pozytywnych emocji wzbudziły w press packach mydła do rąk oraz płyny do mycia naczyń firmy Yope. To genialne produkty z transparentną komunikacją: na każdej butelce mydła w płynie znajdziemy informację typu: zawiera 97% składników naturalnych. Brawo Yope, to naprawdę świetny pomysł – pisać o składzie i dobre produkty do wykorzystania w kuchni czy łazience.

Foto: Bartek Sadowski, Katarzyna Gubała