Warsztaty kulinarne w Q hotel Wrocław
Warsztaty kulinarne w Q hotel Wrocław to doskonała okazja do zabawy, ale też nauki tajników kuchni roślinnej.
Okazuje się, że wegańska kuchnia ma swoje tricki. Tego właśnie firma VEGLAB Katarzyna Gubała uczyła uczestników podczas spotkania. Wszystko działo się pod czujnym okiem szefa restauracji Q Hotel Wrocław – Jakuba Bębasa.
Warsztaty kulinarne z różnym stopniem trudności
6 stołów. Na każdym świeżo wykrochmalony obrus, spis składników, profesjonalny sprzęt gastronomiczny, a także wszystkie niezbędne składniki.
“Tylko jeśli samemu przygotujemy danie, będziemy mieli pewność, jak je zrobić w przyszłości. Nie ma co tłumaczyć kuchnię roślinną w teorii, liczy się praktyka” – tłumaczyła Katarzyna Gubała, która oprócz wsparcia gastronomicznego poprowadziła całe spotkanie.
Smaczne i zdrowe roślinne alternatywy
Dania na warsztaty przygotowano w zależności od stopnia trudności i zaangażowania uczestników. Były proste smoothie i koktajle przygotowywane na bazie sezonowych warzyw i owoców.
Każda z uczestniczek mogła spróbować autorskich drinków i soft drinków przygotowanych na indywidualne zamówienie i wpasowujących się smakiem w dania kuchni wegańskiej.
Absolutnym hitem okazały się burgery przygotowywane na bazie ciecierzycy. Autorski sos uczestników warsztatów dodawał tylko pikanterii wspaniałemu, roślinnemu daniu.
Wegańskie tricki na warsztatach
Nie zabrakło słodkości na wysokim poziomie w postaci czekoladowego brownie na czerwonej fasoli. Uczestniczki warsztatów kulinarnych we Wrocławiu były mile zaskoczone kuchnią roślinną. Zamiast jajek do przygotowywania potraw używały siemienia lnianego, a zamiast mąki – czerwonej fasoli. Warzywa strączkowe posłużyły tutaj jako baza i jednocześnie podstawowe źródło roślinnego białka.
Warsztaty kulinarne w Q hotel Wrocław to także okazja do rozmów o zdrowym żywieniu, diecie roślinnej i sezonowym menu oferowanym przez sieć Q hotels.
Q hotel we Wrocławiu przygotował dla swoich gości degustację wyjątkowych win, idealnie pasujących do wegańskich smakołyków.
Warsztaty kuchni roślinnej to także czas do wymiany doświadczeń, rozmów o trendach w żywieniu i nastawieniu nowoczesnego klienta do branży HoReCa.
Foto: Piotr Kuna
Ekipo Q Hotel – dziękuję wam za spędzony wspólnie czas.