Katarzyna Gubała
VegLab

Warsztaty kulinarne w Q hotel Wrocław

Warsztaty kulinarne w Q hotel Wrocław

Warsztaty kulinarne w Q hotel Wrocław to doskonała okazja do zabawy, ale też nauki tajników kuchni roślinnej.

Okazuje się, że wegańska kuchnia ma swoje tricki. Tego właśnie firma VEGLAB Katarzyna Gubała uczyła uczestników podczas spotkania. Wszystko działo się pod czujnym okiem szefa restauracji Q Hotel Wrocław – Jakuba Bębasa.

Szef restauracji Q Hotel Wrocław – Jakub Bębas, Katarzyna Gubała i dyrektor Q Hotel Wrocław Pzremysław Winiarski

Warsztaty kulinarne z różnym stopniem trudności

6 stołów. Na każdym świeżo wykrochmalony obrus, spis składników, profesjonalny sprzęt gastronomiczny, a także wszystkie niezbędne składniki.

Warsztaty kulinarne z różnym stopniem trudności

“Tylko jeśli samemu przygotujemy danie, będziemy mieli pewność, jak je zrobić w przyszłości. Nie ma co tłumaczyć kuchnię roślinną w teorii, liczy się praktyka” – tłumaczyła Katarzyna Gubała, która oprócz wsparcia gastronomicznego poprowadziła całe spotkanie.

 

Smaczne i zdrowe roślinne alternatywy

Dania na warsztaty przygotowano w zależności od stopnia trudności i zaangażowania uczestników. Były proste smoothie i koktajle przygotowywane na bazie sezonowych warzyw i owoców.

Były proste smoothie i koktajle przygotowywane na bazie sezonowych warzyw i owoców

Każda z uczestniczek mogła spróbować autorskich drinków i soft drinków przygotowanych na indywidualne zamówienie i wpasowujących się smakiem w dania kuchni wegańskiej.

Każda z uczestniczek mogła spróbować autorskich drinków Q HOtel Wrocław

Absolutnym hitem okazały się burgery przygotowywane na bazie ciecierzycy. Autorski sos uczestników warsztatów dodawał tylko pikanterii wspaniałemu, roślinnemu daniu.

Absolutnym hitem okazały się burgery przygotowywane na bazie ciecierzycy

 

Wegańskie tricki na warsztatach

Nie zabrakło słodkości na wysokim poziomie w postaci czekoladowego brownie na czerwonej fasoli. Uczestniczki warsztatów kulinarnych we Wrocławiu były mile zaskoczone kuchnią roślinną. Zamiast jajek do przygotowywania potraw używały siemienia lnianego, a zamiast mąki – czerwonej fasoli. Warzywa strączkowe posłużyły tutaj jako baza i jednocześnie podstawowe źródło roślinnego białka.

 Wegańskie tricki na warsztatach kulinarnych z Katarzyną Gubałą

Warsztaty kulinarne w Q hotel Wrocław to także okazja do rozmów o zdrowym żywieniu, diecie roślinnej i sezonowym menu oferowanym przez sieć Q hotels.

Warsztaty kulinarne w Q hotel Wrocław to także okazja do rozmów o zdrowym żywieniu

Q hotel we Wrocławiu przygotował dla swoich gości degustację wyjątkowych win, idealnie pasujących do wegańskich smakołyków.

Q hotel we Wrocławiu przygotował dla swoich gości degustację wyjątkowych win

Warsztaty kuchni roślinnej to także czas do wymiany doświadczeń, rozmów o trendach w żywieniu i nastawieniu nowoczesnego klienta do branży HoReCa.

Foto: Piotr Kuna

Ekipo Q Hotel – dziękuję wam za spędzony wspólnie czas.

Ekipa Q Hotel Wrocław w komplecie