
Warsztaty kulinarne dla blogerów w Art Hotelu
Art Hotel to czterogwiazdkowy obiekt położony w samym sercu Wrocławia, w którym regularnie organizujemy warsztaty z kuchni roślinnej dla blogerów i dziennikarzy oraz celebrytów.
Szkolenia indywidualne i grupowe HoReCa
Art Hotel we Wrocławiu skorzystał także z naszej specjalnej oferty kilkudniowego szkolenie dla obsługi pod kątem trzymania standardów kuchni wege. Szkolenie odbywało się pod kątem teoretycznym (wykłady i degustacje) oraz praktycznym: Katarzyna Gubała wraz z szefem kuchni Grzegorzem Pomietło przygotowywała dania kuchni roślinnej w piecu konwekcyjnym oraz słodkości z restauracyjnym cukiernikiem np. wegańskie bezy w piecu konwekcyjnym Rational. Przepis oraz relacja na moim blogu w artykule: Wegańskie bezy bez jajek.


Badania klienckie połączone z warsztatami
Naszym innowacyjnym projektem było w marcu 2018 zorganizowanie badania wśród dzieci i młodzieży obrazującej poziom i świadomość produktów oraz dań spożywanych przez dzieci i młodzież. Naszym partnerem w tym przedsięwzięciu był Art Hotel we Wrocławiu, w którym finalnym działaniem były warsztaty dotyczące zdrowej diety dla najmłodszych z udziałem zwyciężczyni MasterChef Junior Julki Cymbaluk oraz młodego podróżnika i aktora Szymona Radzimierskiego.
Specjalnie dla Art Hotelu VEGLAB Katarzyna Gubała wykonało badanie dziecięcych gustów pod katem „idealnego dziecięcego menu”. Było to 2 dniowe badanie połączone z ankietą, warsztatami kulinarnymi, prelekcjami producentów regionalnych produktów dla rodziców i promocjami książek dla dzieci. Więcej o wydarzeniu w artykule: Warsztaty kulinarne dla dzieci w Art Hotelu.
Wśród zaproszonych gości byli:
- aktorka Monika Mrozowska,
- autorka książek Agnieszka Pająk „Metaboliczne IQ”
- piosenkarka i blogerka Alicja Janosz,
- autorka książek, ambasadorka Nike oraz blogerka Marta Henning „Codziennie Fit”
- bloger Vegenerat Biegowy,
- bloger i autor książek Paweł Ochman „Weganon”,
- youtuber Orestes Kowalski „Everyday Hero”,
- blogerka Natalia Kudela „Mała Cukierenka”,
- bloger Paweł Sochacki „Pod moim biurkiem”,
- blog „Hasta la bistro”
- serwis „Have a bite”,
- dziennikarze magazynów kulinarnych, lifestylowych, zdrowotnych, a nawet motoryzacyjnych,
- oraz liczni laureaci konkursów MasterChef, MasterChef Junior oraz Top Chef.
Więcej: Warsztaty kulinarne we Wrocławiu.
Dania wykonane podczas warsztatów wchodzą w skład sezonowego menu restauracji.