Katarzyna Gubała
VegLab
Warsztaty kulinarne dla blogerów w Art Hotel Wrocław

Warsztaty kulinarne dla blogerów w Art Hotelu

Art Hotel to czterogwiazdkowy obiekt położony w samym sercu Wrocławia, w którym regularnie organizujemy warsztaty z kuchni roślinnej dla blogerów i dziennikarzy oraz celebrytów.

Szkolenia indywidualne i grupowe HoReCa

Art Hotel we Wrocławiu skorzystał także z naszej specjalnej oferty kilkudniowego szkolenie dla obsługi pod kątem trzymania standardów kuchni wege. Szkolenie odbywało się pod kątem teoretycznym (wykłady i degustacje) oraz praktycznym: Katarzyna Gubała wraz z szefem kuchni Grzegorzem Pomietło przygotowywała dania kuchni roślinnej w piecu konwekcyjnym oraz słodkości z restauracyjnym cukiernikiem np. wegańskie bezy w piecu konwekcyjnym Rational. Przepis oraz relacja na moim blogu w artykule: Wegańskie bezy bez jajek.

Katarzyna Gubała i Grzegorz Pomietło
Warsztaty dla dzieci Art Hotel Wrocław

Badania klienckie połączone z warsztatami

Naszym innowacyjnym projektem było w marcu 2018 zorganizowanie badania wśród dzieci i młodzieży obrazującej poziom i świadomość produktów oraz dań spożywanych przez dzieci i młodzież. Naszym partnerem w tym przedsięwzięciu był Art Hotel we Wrocławiu, w którym finalnym działaniem były warsztaty dotyczące zdrowej diety dla najmłodszych z udziałem zwyciężczyni MasterChef Junior Julki Cymbaluk oraz młodego podróżnika i aktora Szymona Radzimierskiego.

Specjalnie dla Art Hotelu VEGLAB Katarzyna Gubała wykonało badanie dziecięcych gustów pod katem „idealnego dziecięcego menu”. Było to 2 dniowe badanie połączone z ankietą, warsztatami kulinarnymi, prelekcjami producentów regionalnych produktów dla rodziców i promocjami książek dla dzieci. Więcej o wydarzeniu w artykule: Warsztaty kulinarne dla dzieci w Art Hotelu.

Wśród zaproszonych gości byli:

  • aktorka Monika Mrozowska,
  • autorka książek Agnieszka Pająk „Metaboliczne IQ”
  • piosenkarka i blogerka Alicja Janosz,
  • autorka książek, ambasadorka Nike oraz blogerka Marta Henning „Codziennie Fit”
  • bloger Vegenerat Biegowy,
  • bloger i autor książek Paweł Ochman „Weganon”,
  • youtuber Orestes Kowalski „Everyday Hero”,
  • blogerka Natalia Kudela „Mała Cukierenka”,
  • bloger Paweł Sochacki „Pod moim biurkiem”,
  • blog „Hasta la bistro”
  • serwis „Have a bite”,
  • dziennikarze magazynów kulinarnych, lifestylowych, zdrowotnych, a nawet motoryzacyjnych,
  • oraz liczni laureaci konkursów MasterChef, MasterChef Junior oraz Top Chef.

Więcej: Warsztaty kulinarne we Wrocławiu.

Dania wykonane podczas warsztatów wchodzą w skład sezonowego menu restauracji.
Katarzyna Gubała i Julka Cymbaluk