Integracyjne warsztaty kulinarne dla firm Zdrowie w kwadrans we Wrocławiu w Art Hotelu
Zdrowie w kwadrans to kulinarne warsztaty integracyjne dla firm z Katarzyną Gubałą 2025 w Art Hotel Wrocław to okazja do sprawdzenia swoich umiejętności w kuchni, zdecydowane wyjście ze strefy komfortu i zależności służbowych, wspólna zabawa i pokazanie się zespołowi od innej strony. Team buliding we Wrocławiu to kuchnia na najwyższym poziomie.
Dlaczego warto gotować podczas integracji firmowej?
Te warsztaty są inne, niż wszystkie. Jadalne chwasty to nic innego, jak dobroczynne zioła. Dlatego najpierw opowiadam o zdrowym żywieniu, mocy ziół i jadalnych chwastów. Będą nam towarzyszyć ziołowe bukiety, z których następnie powstaną niesamowite dania. Dowiecie się, jak w szybki i naturalny sposób podreperować swoje zdrowie, znaleźć czas na codzienny posiłek i stworzyć danie pełne energii i dobroczynnych witamin.
A do tego desery bez grama cukru z jadalnymi kwiatami. Wszystko w nurcie nie marnowania jedzenia, z wykorzystaniem eko produktów i lokalnych roślin. Z naszym ekspertem Katarzyną Gubałą, diet coachem, telewizyjną osobowością i autorką książek kulinarnych m.in. „Wege w kwadrans” to możliwe! Zbierz ze sobą dobrą energię i dołącz do naszej zielonej ekipy kulinarnej w Art Hotelu we Wrocławiu!
Jaki jest cel integracji pracowniczej?
Najlepiej gdyby to był event odpowiedzialny społecznie, integracja, zwiększenie świadomości uczestników w dziedzinie ekologii i zdrowego odżywiania oraz jedzenia bez marnowania, zdrowa dieta w pracy.
Rezultaty niezbędne po kulinarnej integracji
Każdy z uczestników wykona dania, które wesprą jego organizm w zdrowszym funkcjonowaniu, dowie się jak podreperować zdrowie i ogólną kondycję. W ziołowym bukiecie znajdą się mniszki, krwawnik, koniczyna, podagrycznik, rumianek, pokrzywa czy czarny bez.
Atuty kulinarnych warsztatów integracyjnych
Prowadząca to autorytet zdrowotny, uznana osobowość według miesięcznika „Twój Styl”, telewizyjny ekspert w „Pytaniu na śniadanie” od kuchni wege i zdrowia. Ponadto usługa z dowozem kompleksowego wyposażenia podczas warsztatów: deski, noże, miski, garnki itp… Robię zakupy produktowe, zapewniam przedłużacze, indukcję, blendery oraz wystawiam finalną fakturę VAT. Zajęcia możliwe także w języku angielskim. Uczestnicy otrzymują pakiet zdjęć z eventu oraz przepisy.
Cel warsztatów integracyjnych?
Obecnie eventy integracyjne to sposób na realizację biznesu odpowiedzialnego społecznie. Stąd pomysły na wspólną integrację poprzez:
- warsztaty ze zdrowej kuchni;
- świadomość polskiego bogactwa natury i walorów przyrodniczych
- nauka ekologicznych zachowań i wspólne gotowanie;
- zdrowie na talerzu poprzez naukę zdrowej diety.
Skąd pomysł na jadalne chwasty na warsztatach kulinarnych?
Idea zielonej kuchni ma na celu zachęcenie uczestników do zdrowego trybu życia, zadbania o swoje ciało i samopoczucie. Dania kuchni roślinnej to bogactwo witamin odpowiednio zbilansowane zapewnia dobrą kondycję i sporą dawkę energii. Kuchnia wege to nie obecnie styl życia milionów ludzi na całym świecie. Wykorzystanie elementów dań wege na warsztacie otwiera ludzi na nowe smaki, możliwości tworzenia ciekawych potraw i ekologiczne podejście do świata. Rozmowa z szefem kuchni Art Restauracji Grzegorzem Pomietło i rady eksperta - bezcenne!
Organizacja integracyjnych warsztatów kulinarnych dla firm
Na miejscu warsztatów w Art Hotelu rozstawiamy 5 stanowisk-stołów. Przy każdym stole ekipa 4-5 osób przygotowuje wspólnie 1 danie, a następnie każda z ekip częstuje przygotowanym daniem resztę uczestników. Każde z przygotowanych dań będą mogli spróbować wszyscy uczestnicy warsztatu. Będą to porcje degustacyjne, ale będzie ich na tyle dużo, że wszyscy najedzą się. Deser będzie można wziąć na drogę. Podczas całego trwania warsztatu prowadząca będzie wspierać radą, pomagać i uczyć od podstaw tworzyć roślinne dania. Wszyscy uczestnicy otrzymują pakiet przepisów ze spotkania.
Zdjęcia wykorzystane w tekście to archiwum prywatne oraz Dunvael Photography.
Informacje o warsztacie kulinarnym we Wrocławiu dla firm
Prowadząca: Katarzyna Gubała
Czas: 2 h
Miejsce: Art. Hotel Wrocław, ul. Kiełbaśnicza 20
Uczestnicy: 20-50 osób
Menu: 5-6 dań degustacyjnych lub 3 słoiki z fermentacją na słono i słodko